De kunsten van Chagall wordt tentoongesteld in museum Lalique

Wanneer u al is eerder in museum Lalique geweest bent, is het logisch dat je er geen genoeg van kan krijgen. Vanaf nu zijn ze uitgebreid en kan je schilderkunsten van Chagall. Terug gaan is zeker een aanrader om je kunstkennis uit te breiden.

Wie is Marc Chagall?

Chagall is geboren in Wit-Rusland dat vroeger Keizerrijk Rusland heette. Hij heeft zijn naam veranderd naar een Franse naam, Marc Chagall. Hij kwam uit een arm gezin met 9 kinderen. Ze waren van  chassidisch Joodse afkomst. De afkomst en zijn verleden zie je vaak terug in de kunstschilderingen die hij maakte.

De kunstschilderingen heeft hij een eigen stijl gegeven die je dus niet kan vergelijken met andere stromingen. Toch worden zijn kunstwerken vaak geassocieerd met het surrealisme. Chagall maakte vaak gebruik van aparte kleurcombinaties met materialen. Dit maken zijn kunstwerken alleen maar mooier.

Na zo’n dag kan je gaan lunchen in de bloementuin of bij de openhaard. Ook zijn er arrangementen in het museum voor groepen. Zo krijg je een lezing van de conservator met een prosecco. Bij de luxe-arrangement krijg je erna nog een heerlijke lunch. Het museum is van dinsdag tot zondag te bezoeken van 12:00 tot 17:00 uur.