Voortaan grijpen naar een elektrische sigaret

Voortaan grijpen naar een elektrische sigaret

 

Oud en nieuw komt er alweer bijna aan, op het moment dat ik dit stuk schrijf duurt het nog een week of twee en ik heb serieus zitten nadenken over mijn plannen met oud en nieuw. Dan doel ik niet alleen op de plannen die ik voor de avond zelf heb, want dat zie ik altijd op het laatste moment wel een beetje. Het belangrijkst voor mij zijn de plannen die ik heb op het gebied van de goede voornemens. Die zijn heel wat ambitieuzer dan de plannen voor een avond, ik moet ze namelijk een heel jaar lang zien vol te houden. Tot nu toe is me dat altijd wel gelukt, was er geen voornemen te gek voor mij om me er niet aan te houden. Voor komend jaar heb ik echter een heel spannend voornemen bedacht waarvan ik maar hoop dat ik het vol kan houden, ik heb het namelijk nog nooit geprobeerd. Het idee kwam bij me op om te stoppen met roken, een gewoonte waar ik nu al meer dan acht jaar aan verslaafd ben. Het wordt een hele omschakeling maar ik heb enkele zekerheden voor mezelf ingebouwd, waaronder het aanschaffen van een elektrische sigaret. Daar zit namelijk wel nicotine in maar toch is het onherroepelijk anders dan een gewone sigaret, omdat je met een elektrische sigaret bijvoorbeeld geen schadelijke stoffen inademt. Ik ben van plan de elektrische sigaret niet als vervanging maar wel als vangnet te gebruiken, mocht ik toch weer eens de behoefte krijgen om te grijpen naar een sigaret.